• Imprimeix

Experiència pacients

Quan era jove, jugava a bàsquet, i això segurament va fer que comencés a tenir dolor als meniscos.

El 2004 em van operar per posar-me les cames rectes. Amb aquesta operació vaig anar tirant uns 10 anys i el 2014, després de jubilar-me, em van operar primer el genoll esquerre i 7 mesos més tard el genoll dret. Després de l'operació, vaig fer 2 mesos de recuperació a casa i ara encara faig els meus exercicis.

Porto una vida totalment normal, trec el gos a passejar tres vegades al dia, compro el diari, porto la meva néta a l'escola i dos dies a la setmana surto amb la meva dona a caminar.

Foto Jaume

Fa uns 10 anys vaig començar a tenir dolor al genoll dret, i després també vaig començar a tenir dolor al genoll esquerre. Ara fa uns 5 anys que em van operar el genoll dret.

L'operació va anar molt bé. Després quan vaig tornar a casa vaig tenir molt dolor però el vaig superar, vaig fer recuperació a casa durant uns 20 dies i després vaig continuar fent exercicis a casa. Després d'operar-me el genoll dret, el genoll esquerre no em fa tant mal i de moment no m'operaré.

Ara faig vida normal, m'aixeco cap a les 8 i sortim a caminar amb el meu marit cada dia i cada diumenge anem a ballar amb els amics. He pensat que de moment no em vull operar de l'altre genoll i vull esperar.

Foto Roser

Fa uns dos anys i mig, vaig començar a tenir dolor als genolls que em limitava molt per caminar, no podia ni pujar ni baixar escales. Havia de prendre medicaments cada dia per al dolor.

A l'hospital em van dir que podia intentar entrar en un programa de Qualitat de Vida per veure si fent uns canvis d'hàbits podia evitar l'operació. Quan vaig començar el programa d'alimentació saludable i economia articular, vaig fer els exercicis que em van ensenyar i vaig perdre pes (uns 8 quilos) i volum de cintura. Ara em trobo molt millor, puc caminar millor, puc pujar i baixar escales sense dolor.

Ara faig els exercicis amb més facilitat i també m'he acostumat a la dieta, que no és massa restrictiva, només he de controlar les quantitats i no menjar entre hores. De moment amb el metge hem decidit que no m'operaré i estic contenta amb el que he aconseguit.

Foto Juana