• Imprimeix

Esclerosi múltiple

Se us ha proporcionat aquesta eina d’ajuda a la decisió perquè el vostre professional de la salut us ha diagnosticat esclerosi múltiple. Aquesta eina pot ajudar-vos a col·laborar amb el professional de la salut per escollir la modalitat de tractament que s’ajusti millor a les vostres necessitats. Inclou la informació referent al tractament dels brots aguts i el tractament immunomodulador (per reduir el nombre de brots i l’impacte de la malaltia), amb els seus avantatges i inconvenients.

La lectura dels apartats següents us permetrà conèixer millor aquest problema de salut, com també les diferents modalitats de tractament. Així mateix, us ajudarà a reflexionar sobre diferents qüestions que se us aniran plantejant i parlar amb el vostre professional de la salut o amb els familiars i amics sobre la vostra decisió.

 

Els continguts del web sobre esclerosi múltiple i l'eina de suport a la presa de decisions compartides SELECCIONEM han estat elaborats per: Lluís Ramió Torrentà (Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, Hospital Santa Caterina i Institut d’Investigació Biomèdica de Girona), Miguel Ángel Robles (Universitat de Girona. Centre d'Esclerosi Múltiple de Catalunya (CEMCAT)) i Carme Beltran (Facultat d’Infermeria. Universitat de Girona).

Així mateix, s’ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) i de la Societat Catalana de Neurologia. També agraïm a  René Robles Cedeño la seva aportació en el disseny de les infografies dels medicaments i les imatges de l'eina de suport a la presa de decisions compartides.

El Centre Tecnològic de Catalunya (EURECAT) ha desenvolupat l’aplicatiu SELECCIONEM que ajudarà als pacients amb esclerosi múltiple remitent recurrent a seleccionar l’opció de tractament que millor s’adapti a les seves preferències.

 


Data de publicació: juliol 2018
Data de revisió: juliol 2023