• Imprimeix

Experiència pacients

Històries personals sobre l'elecció d'un tipus de diàlisi.

Aquestes històries es basen en informació obtinguda de professionals de la salut i pacients. Poden ser útils quan pren decisions de salut importants.

He tingut problemes de ronyó des que vaig néixer. Així que en realitat, he crescut coneixent com fer la diàlisi peritoneal. M'agrada perquè puc fer la major part de les meves intercanvis durant la nit i anar a la universitat durant el dia.
K. 26 anys.

Estic en llista d'espera per a un trasplantament de ronyó. Mentrestant, vaig triar la diàlisi peritoneal perquè jo pogués estar a casa amb els meus fills tant com sigui possible. M'agrada tenir cura dels tractaments per mi mateix. Em fa sentir menys com un pacient tot el temps.
G. 34 anys

No he tingut un treball regular en molt de temps, però sóc capaç d'utilitzar el meu temps al centre de diàlisi per reconstruir edredons que la meva filla encarrega i ven per a mi. Una altra dona que ve al centre hi teixeix, així que seiem i xerrem mentre tenim la nostra diàlisi.
M. 76 anys

Mai vaig considerar el tractament amb hemodiàlisi. Simplement no funcionaria per a mi. Jo visc a una hora en cotxe de la clínica i no puc passar tot aquest temps a la carretera. Tinc una granja que haig de portar. Al principi estava una mica atordit pel que té a veure amb la diàlisi peritoneal, posar-se els guants i la màscara, que es necessita portar un catèter i tot això. Però t'acostumes a ell, i llavors és bastant fàcil.
S. 69 anys

He estat fent hemodiàlisi a casa durant uns 2 anys. Treballo a temps complet i era difícil de programar el meus tractaments de diàlisi al centre. Ens va portar a la meva dona I a mi unes 6 setmanes per aprendre tot i la casa necessitava una mica de reformes de lampisteria i arranjaments elèctrics per a la màquina. Va ser molta feina, però m'agrada realment la flexibilitat. Jo sento que tinc més control de la meva vida.
E. 58 anys.

A més de tenir insuficiència renal, tinc la malaltia inflamatòria intestinal, de manera que la diàlisi peritoneal no era una opció per a mi. Tinc la sort de tenir una dona que es va formar en hemodiàlisi, per la qual és ella qui fa els meus tractaments. M'agrada la llibertat que em dóna tenir el tractament en la meva pròpia casa.
L. 45 anys.

Data d'actualització:  15.05.2015