• Imprimeix

Informació general

Descripció

El càncer de mama és un tumor maligne que s'inicia en el teixit de la glàndula mamària.

Més informació

Causes

Tot i que es desconeixen les causes exactes del càncer de mama, la investigació mostra que algunes dones amb certs factors de risc tenen més probabilitat que altres de desenvolupar-lo. Els principals grups de risc són les dones de més de 50 anys i les que tenen familiars de primer grau afectades pel càncer de mama.

Més informació

Símptomes

El càncer de mama no sol presentar símptomes en les fases inicials de la malaltia, i els més habituals també poden ser deguts a d’altres causes. Entre els més comuns hi ha l’aparició d’un nòdul a la mama o l’aixella, el canvi de mida d’una mama o irregularitats al seu contorn, canvis en el mugró o alteracions a la pell de la mama. Davant la seva aparició, cal consultar l’especialista.

Més informació

Diagnòstic

Per diagnosticar el càncer de mama i determinar el seu grau d’extensió s’utilitzen diverses exploracions o proves diagnòstiques. No totes les proves es fan a totes les persones.

Més informació

Tractaments

El tractament del càncer de mama depèn de la mida, l’estadiatge del tumor, el tipus biològic de tumor (grau de diferenciació cel·lular, receptors hormonals i d’HER2), com també de l’estat de salut específica de cada persona. Com en altres tumors, el tractament és multidisciplinari, és a dir, diverses disciplines de la salut intervenen per treballar juntes i combinar teràpies.

Més informació

Data d'actualització:  22.12.2015