• Imprimeix

Opcions de tractament

Els tractaments per a la síndrome del canal carpià (SCC) han de començar al més aviat possible, seguint instruccions mèdiques. Quan la SCC és per altres malalties, com la diabetis o l’artritis, aquestes s’han de tractar primer, encara que això habitualment no assegura la desaparició dels símptomes. El tractament inicial implica generalment fer repòs de la mà i del canell afectats com a mínim durant dues setmanes, evitar activitats que puguin empitjorar els símptomes i immobilitzant el canell amb una fèrula per evitar danys addicionals per torçades o flexions. Si hi ha inflamació, l’aplicació de compreses fredes pot ajudar a reduir-ne la inflor.

Malgrat que s’han fet molts estudis sobre la SCC, no es disposa de resultats que demostrin l’eficàcia dels diferents tractaments. Tampoc s’han comparat les diferents opcions terapèutiques actuals, de manera que la utilitat pràctica dels diversos tractaments segueix estant en discussió. Quant a l’inici, tradicionalment s’ha proposat com a primera mesura tractar correctament la malaltia de base si n’hi ha, així com evitar les activitats o postures forçades de la mà que desencadenin o augmentin els símptomes. Amb aquesta finalitat, s’utilitzen les immobilitzacions (amb canelleres amb fèrula), que limiten les activitats que contribueixen a elevar la pressió dins del canal carpià, ja que mantenen el canell en posició neutra. Els seus principals efectes són l’escurçament del període simptomàtic i la millora de les parestèsies nocturnes.

Fèrula d'immobilització i exercicis

En general, la fèrula d’immobilització es fa servir per la nit però també es pot usar durant el dia. Els exercicis d’estirament i enfortiment tracten de restaurar el moviment del nervi medià que es troba afectat.

Injecció amb cortisona

Actua en la disminució de la inflamació dels teixits circumdants al nervi medià per recuperar la funcionalitat de la mà afectada.

Cirurgia

Es fa un petit tall (incisió) al palmell de la mà i es talla el lligament anular del carp, alliberant-ne el nervi medià.