• Imprimeix

Experiència pacients

Històries personals sobre la cirurgia per a la síndrome del canal carpià:

Aquestes històries es basen en informació obtinguda de professionals de la salut i pacients. Poden ser útils a l’hora de prendre decisions de salut importants.

Una de les coses més molestes de la meva síndrome del canal carpià és el dolor nocturn a les mans. Si no porto les fèrules, em desperto gairebé totes les nits. Però amb les fèrules puc aconseguir dormir bé tota la nit . El meu metge diu que la força de la mà i el polze encara són prou bons... Si les fèrules deixessin de funcionar probablement hauré de tornar a consultar amb el meu  metge. Miquel, 51 anys.

Treballo  a una oficina de correus, que m’obliga a escriure molt, i els símptomes m’han anat empitjorant en els darrers 6 mesos. He perdut sensibilitat als dits, i això em comporta dificultats per escriure amb normalitat i tenir prou destresa. El dolor em desperta sovint a les nits, i des de fa tres mesos el tinc  també durant el dia. Vaig anar al metge i m’ha demanat una EMG i m’ha dit que segons l’estat d’afectació del nervi m’hauré d’operar ja que els símptomes que tinc són importants. De moment provaré amb les fèrules nocturnes. Ho vaig parlar amb el meu cap, i m’ha possibilitat repartir la feina que em permet descarregar la meva activitat amb el teclat de l’ordinador. Carme, 38 anys.

Treballo en un magatzem, i fa uns 7 mesos vaig començar a sentir molt dolor quan havia d’agafar i traslladar llibres o desempaquetar capses. Des de llavors el dolor s’ha mantingut pràcticament totes les nits i m’impedeix un descans normal. El meu metge em va dir que pateixo una síndrome del canal carpià. He provat diversos tractaments casolans que em va recomanar i no he notat cap milloria. Li vaig preguntar per la cirurgia i me la va recomanar. Realment, la milloria ha estat molt important. Vaig haver de necessitar descansar unes setmanes per recuperar-me. Raúl, 64 anys.

Quan vaig veure que perdia força a la mà dreta i que començava a tenir dificultat per fer tasques habituals (cuinar, cosir, rentar-me les dents...), vaig decidir que era necessari prendre una determinació sobre les meves mans. He tingut aquest problema del canal carpià des de fa uns 3 anys, i estic cansada de portar fèrules i de rebre diverses injeccions de cortisona durant aquest temps. El meu metge diu que  m’haig d’operar. Crec que estic preparada per a això. Maria, 76 anys.

Data d'actualització:  15.05.2015