• Imprimeix

Raons per compartir la decisió

Hi ha diverses raons per les quals les persones poden desitjar compartir amb els professionals de la salut la presa de decisions sobre el seu tractament i l'estil de vida.

Els professionals de la salut són vistos sovint com una font fiable d'assessorament. Compartir les decisions amb ells, ajuda les persones a sentir-se més tranquil·les, amb la confiança que, junts, han triat l’opció “correcta”.

Les persones tenen experiències, creences i prioritats úniques, que els professionals de la salut no coneixen i que poden influir en les decisions que prenen. Compartir les decisions permet als professionals de la salut tenir-les en compte i adaptar les opcions de tractament a cada individu.

Estar involucrada en la presa de decisions amb els professionals de la salut pot fer sentir la persona més empoderada, amb la creença que allò seu està sota control. 

Si la persona es troba implicada en la presa de decisions sobre el seu tractament, és més probable que segueixi el pla acordat, per exemple, prenent la medicació prescrita de forma adequada. Els estudis d'investigació també han trobat que les persones que prenen part en les decisions tenen millors resultats de salut que les que no ho fan.

Data d'actualització:  05.12.2014