• Imprimeix

Recursos i grups de suport

Demaneu en el vostre centre informació sobre possibles associacions o grups de suport a pacients i familiars.

També us podeu adreçar al Consell Consultiu de Pacients de Catalunya, que és l'òrgan assessor representatiu de les associacions de pacients davant l'Administració catalana. 

La llista següent de llocs web són una selecció dels recursos que ofereixen diferents institucions nacionals i internacionals per a l'ajuda de la presa de decisions compartida.

 

Informació relacionada

 

Participa y decide sobre tu salud (disponible en castellà)

Es tracta d'un projecte del Servicio de Evaluación del Servicio Canario de la Salud (SESCS), Fundación Canaria de Investigación y Salud (FUNCIS), Red de Investigación en Servicios de Salud en Enfermedades Crónicas (REDISSEC) y Proyecciones y Estudios Transnacionales (PROYECTRAN). El web permet obtenir informació sobre malalties i recursos per gestionar el procés de la malaltia. Actualment hi ha disponible informació sobre: el càncer de mama, la depressió i la diabetis.

 

Fòrum Clínic (disponible en català i castellà)

El Fòrum Clínic està liderat per professionals dels centres hospitalaris i d'atenció primària de la Corporació Sanitària Clínic de l'Hospital Clínic de Barcelona. El Fòrum Clínic ofereix un programa interactiu per a pacients destinat que augmentin el seu grau d'autonomia amb la seva salut, aportant informació rigorosa, útil, transparent i objectiva i afavorint per tant la participació activa dels pacients.

 

Patient Decision Aids (disponible en anglès i francès)

L'Ottawa Hospital Research Institute (OHRI) té disponibles al seu web eines d’ajuda a la presa de decisions per a pacients aportant informació sobre les opcions de tractament, resultats i preferències personals. Actualment recull més de 100 temes de salut.

 

Informed Medical Decisions Foundation (disponible en anglès)

La Informed Medical Decisions Foundation és una fundació que dóna suport a diferents projectes de recerca sobre decisions compartides dels Estats Units. L'objectiu final és ajudar a les persones a prendre decisions sobre la seva salut i ofereix per tant diferents recursos per als pacients i familiars.

 

Mayo Clinic Shared Decision Making National Resource Center (disponible en anglès)

El Shared Decision Making National Resource Center de la Clínica Mayo dels Estats Units ofereix un portal públic amb alguns recursos per a pacients com, per exemple, el tractament de la diabetis i la depressió, entre d'altres.

 

Effective Healtcare Program (disponible en anglès i castellà)

L'Agency for Healtcare Research and Quality dels Estats Units té disponibles informes al web sobre diferents malalties. Aquests inclouen informació general sobre la malaltia, les opcions de tractament, entre d'altres.

Data d'actualització:  15.01.2015